Brabant Kunst
KuBra Kunstenaars online

Het LAATSTE NIEUWS - Informatie - Berichten.

 

We zijn er trots op dat de belastingdienst stichting KuBra de Culturele ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) heeft verleend, dit levert voor de schenker/donateur belastingvoordelen op. Om de missie van KuBra te kunnen blijven realiseren, tijdens, maar ook ná de corona-crisis en om te kunnen groeien zijn financiële middelen hard nodig. De Brabantse kunstenaars werken er hard aan. lees meer hier over ; 

Stichting KuBra heeft de Culturele ANBI-Status!Stichting KuBra heeft de Culturele ANBI-Status!

  

KuBra stimuleert de onderlinge samenwerking.  Samenwerking met andere culturele organisaties en bezoekers, biedt een podium, vergroot de naamsbekendheid en de erkenning van de Brabantse kunstenaar, moedigt de hedendaagse Brabantse kunst aan en brengt deze onder de aandacht van een breed nationaal/internationaal publiek. 


Uitgelicht.  Tentoonstellingen 


Verlengd T/m 30 Juli 
Met de  kunstenaars:Exposanten:


Finy Pijnenburg (Oost-west &Middelbeers)
Ineke van Schijndel (’s-Hertogenbosch)
Ineke Varenhout-Poldervaart (Drunen)
Rianda van Well (Oss)
Irmegard Trimbos (Boxtel)
Ans van Aar (Dinther)
Rineke Nijssen (Elst)


EXPOSANTEN :

Leonie Dekker-Verhagen Heeswijk-Dinther
Lodie van Dulken Schijndel
Jeanette van Dun Vught
Anny van Gestel Reusel
Hans Gilbers 's-Hertogenbosch
Tom Godefrooij 's-Hertogenbosch
Hetty van Gool Vinkel
Harrij van der Heijden Veghel
Marijke van Seters Eindhoven
Ineke van Schijndel 's-Hertogenbosch
Ria van Uden Schijndel
Diana van Oort Vught
Gilles de Rooij Veghel
Geert Maas Schijndel
Rein van Uden Schijndel

Uitgelicht: 

Wim van Grinsven (Rosmalen)

86 jarige Kunstenaar - Koperslager : Wim van Grinsven, met Objecten van Koper en / met Emaile ook in 2023 te bewonderen bij KuBra Rosmalen


UW Laatste NIEUWS over Tentoonstellingen ; Informatie, bevinding, mening of ideeën ;

Uw LAATSTE NIEUWS - INFORMATIE - GASTENBOEK

VrijeAcademie
22-06-23 10:08:28
https:­//­www.­brabantkunst.­com/­Het-­LAATSTE-­NIEUWS/­
Vlaamse expressionisten & hun ondeugende karakter
Kunstmuseum Den Haag & online
Hoe brachten de ondeugende Vlaamse expressionisten de figuratieve schilderkunst in België tot een hoogtepunt? Benno Hillebrand verzorgt een kleurrijke lezing.
https:­//­www.­vrijeacademie.­nl/­ons-­aanbod/­lezing-­vlaamse-­expressionisten-­hun-­ondeugende-­karakter/­?utm_­source=­clang&utm_­medium=­email&utm_­campaign=­05.­346-­22-­06-­2023-­do&clangct=­fde9d0bb3319422d27785839­7555272136726d45.­Y2xhbmcsZW1haWw
René de Bruijn
22-06-23 09:05:01
Atelierroute Empel 8 & 9 juli 2023
Ingezonden door Vereniging Open Atelierroute Empel

Op zaterdag 8 en zondag 9 juli 2023 wordt voor de 9e keer de Atelierroute Empel georganiseerd. Maar liefst 18 kunstenaars en ontwerpers uit Empel en omgeving exposeren hun werk. De Atelierroute Empel is de perfecte manier om op een laagdrempelige manier kennis te maken met allerlei kunstvormen én de makers ervan.

Laagdrempelig en een huiselijke sfeer
Kunst en ontwerpen zien op de plek waar het ontstaat en de mens die het maakt te ontmoeten in een huiselijke sfeer, dat is de Atelierroute Empel. “Sommige mensen hebben drempelvrees om bij een kunstenaar een atelier binnen te stappen. Dat hoeft niet en dat willen we juist weghalen door het organiseren van de atelierroute. Deze opzet werkt goed. Bezoekers kunnen zich laten inspireren en er ontstaan vaak leuke, spontane gesprekken,” zegt Leny de Vos-van Erp, initiatiefneemster van de atelierroute in Empel.

Verschillende disciplines
Voor de bezoekers is het natuurlijk leuk dat er weer veel verschillende disciplines in de route zijn vertegenwoordigd. Naast schilderen met verschillende technieken en keramiek kan iedereen kennismaken met emailleren, lithografie, fotografie, het ontwerpen en maken van hoeden, tassen, leren sieraden en kleurrijke textielkunst. Dit jaar zijn er ook twee nieuwe disciplines in de route opgenomen, namelijk goudsmeden en scrap-art, waarbij schroot wordt verwerkt tot kunstvoorwerpen.
De meeste deelnemers exposeren in hun eigen atelier, maar sommigen ruimen ook een plaatsje in voor een of meer gastexposanten.

Check de website www.­atelierrouteempel.­nl voor alle actuele informatie. Of volg de Atelierroute Empel op Facebook of Instagram voor alvast een inkijkje in het werk van de deelnemers.
museum Noord Brabant
22-06-23 02:13:00
HAUTE COUTURE: HET PERFECTE PLAATJE
Vanaf de jaren 30 staan magazines als Vogue en Harper's Bazaar er vol mee: modefoto's van modellen in de meest waanzinnige outfits, perfecte plaatjes op de catwalk of in de studio. Tegelijkertijd ontstaat de straatmodefotografie, met snelle snapshots brengen fotografen de stijl van de straat naar het grote publiek. De tentoonstelling A Personal View on High Fashion & Street Style. Photographs from the Nicola Erni Collection. 1930s to Now geeft een uniek en onbegrensd inkijkje in bijna honderd jaar haute couture- en straatmodefotografie. Van de supermodellen en de schoudervullingen tot de streetstyle looks op social media.

https:­//­www.­hetnoordbrabantsmuseum.­nl/­bezoek/­tentoonstellingen/­high-­fashion-­street-­style/­?gclid=­CjwKCAjwv8qkBhAnEiwAkY-­ahmcxA4S9vCuIGFL9uomqMJn­UYjT8o2o9O3E8PS6APQbx9Dp­hVWuCNhoCEDkQAvD_­BwE
Pierre van Dijk
21-06-23 17:41:33
Exhibition Q3-2023. from 1 July to 30 September '23
Make a reservation in your agenda for the opening on Sunday 9 July, from 2 p.m.
Pierre v.Dijk at Gallery "Dutch Luxury Design"
Address
Voorstraat 1
4116 BC Buren (Gld)
https:­//­goo.­gl/­maps/­7fWv5KLBEz3R8Gfg9
https:­//­www.­dutchluxurydesign.­com
https:­//­www.­artpierre.­com
Opmerking:
https:­//­dutchluxurydesign.­com/­en/­
KuBra - Art KuBra - Art Galerie & Art Cadeau's
19-06-23 09:38:23
P E R S B E R I C H T
‘Zomer in Zicht, part II’;
De expositie in de KuBra-Art Galerie, Achter de Driesprong 9 in Rosmalen loopt van 5 t/m 30 juli 2023 en is vrij te bezoeken van woensdag t/m zaterdag van 11 tot 17 uur.
Exposanten:
Finy Pijnenburg (Oost-west &Middelbeers)
Ineke Varenhout-Poldervaart (Drunen)
Irmegard Trimbos (Boxtel)
Ans van Aar (Dinther)
Rineke Nijssen (Elst)
Pierre van Dijk (’s-Hertogenbosch)
Louise van Hoeven (Rosmalen)
Huub Cooijmans
Tonen: 5  10

De Color of Art Pigment Database.

 
Bestuur - Directie  

Overzicht kunstenaars.

.

E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn