Brabant Kunst
KuBra Kunstenaars online

ONZE MISSIE; - Nieuws - Informatie - Berichten.

 

We zijn er trots op dat de belastingdienst stichting KuBra de Culturele ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) heeft verleend, dit levert voor de schenker/donateur belastingvoordelen op. Om de missie van KuBra te kunnen blijven realiseren, tijdens, maar ook ná de corona-crisis en om te kunnen groeien zijn financiële middelen hard nodig. De Brabantse kunstenaars werken er hard aan. lees meer hier over ; 

Stichting KuBra heeft de Culturele ANBI-Status!Stichting KuBra heeft de Culturele ANBI-Status!

  

KuBra stimuleert de onderlinge samenwerking.  Samenwerking met andere culturele organisaties en bezoekers, biedt een podium, vergroot de naamsbekendheid en de erkenning van de Brabantse kunstenaar, moedigt de hedendaagse Brabantse kunst aan en brengt deze onder de aandacht van een breed nationaal/internationaal publiek. 


 Uitgelicht.   Tentoonstelling  "Ingetogen & Gewaagd" bij KuBra-Art. Rosmalen gem.'s-Hertogenbosch

Ook tijdens de tentoonstelling krijgen Wekelijkse 6 Kunstenaars extra aandacht uit de verschillende categorieën in uitgelicht eerstvolgende editie:  

3 - Nov. 2020.


Laat uw NIEUWS over Tentoonstellingen ; Informatie, bevinding, mening of ideeën achter in ons;

NIEUWS - INFORMATIE - GASTENBOEK

KUBRA - Art Brabant Kunst
13-10-20 12:02:05
KuBra-Art presenteert: ‘Diversiteit in stijl en techniek’
Steenfabriek te Gilze van 7 t/m 15 november 2020
Voor het tiende jaar keren deze keer 10 Brabantse Kunstenaars terug in de Steenfabriek te Gilze.

Op zaterdag 7 november om 12.00 uur start de expositie KuBra-Art presenteert: ‘Diversiteit in stijl en techniek’.
Geen gewone opening, maar corona-proof: de opening wordt in de weekenden van 7 t/m 15 november 2020 feestelijk gevierd met een hapje en een drankje, waarbij kunstenaars aanwezig zijn. De dan geldende RIVM maatregelen respecterende.
Meer info: www.stichtingkubra.nl

‘Diversiteit in stijl en techniek’ is een gevarieerde expositie met scrap-metal, digitale kunst, sculpturen van staal, brons, mixed media, hout en porselein, vrolijke olieverf- en acrylschilderijen naar de natuur en impressionistische schilderijen in hars en olie.
Door het gebruik van deze verschillende materialen in combinatie met de persoonlijke stijlen van de kunstenaars wordt een gevarieerd beeld neergezet en maakt dat bezichtiging van deze expositie meer dan de moeite waard is.

Een groepsexpositie met 10 kunstenaars met kunst die tot de verbeelding spreekt! Zij zijn aangesloten bij de Brabantse stichting KuBra; Paul van Amelsvoort (Den Dungen), Hanneke Bollen (Tilburg), Liesbeth de Waal (Bergen op Zoom), Pierre van Dijk (Empel), Anne-Marie Hofhuis (’s-Hertogenbosch), Renée Middelkoop (Oosterhout), Rien van Osch (Den Dungen), Anjo Hagen (Vught), Jeannette van Strien (’s-Hertogenbosch) en Anja van Schijdel(Zaltbommel).
Het kunstenaarscollectief KuBra (Kunstenaars uit Brabant) kent ruim 140 deelnemers die allemaal werken en wonen in Brabant (NL). De kunstenaars hebben o.a. als doel om hun werk gezamenlijk te exposeren in verschillende samenstellingen, op diverse locaties in Nederland en België en in de eigen galerie in Rosmalen (gem. ’s-Hertogenbosch)

Steenfabriek, Steenfabriek 7, 5126PB Gilze. Expositie loopt van loopt van 7 t/m 15 november 2020 en is geopend op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
KUBRA - Art - Brabantkunst
21-09-20 00:59:58
AGENDA.­..­.AGENDA.­..­.AGENDA.­..­..­
Op zaterdag 3 oktober om 12 uur is de nieuw galerie/galerie-winkel van stichting KuBra officieel open. Geen gewone opening, maar corona-proof: de opening wordt de hele expositieperiode van 3 oktober t/m 8 november feestelijk gevierd met in de weekenden een hapje en een drankje, waarbij kunstenaars aanwezig zijn.
Géén tijdelijke galerie, maar permanent, zodat stichting KuBra kan gaan doorgroeien en zich verder ontwikkelen.

Tijdens de eerste expositie KuBra-Art presenteert: ‘Ingetogen & Gewaagd’ geven 7 kunstenaars een divers beeld van de kwaliteit van KuBra-Art als culturele organisatie. De exposerende kunstenaars zijn: Lilian Steenhuisen (Rosmalen), Pierre van Dijk(Empel), Eduard Linders (’s-Hertogenbosch), Gerda Kunst (Sint Michelsgestel), Annie Veldkamp (Sint Oedenrode), Gilles de Rooij(Veghel) en Anny van Gestel (Reusel).
Te zien zijn: bronzen beelden, impressionistische olieverfschilderijen, abstracte olie- en acrylschilderijen, potlood- en pentekeningen, viltwerken en objecten van natuurlijke materialen.
Deze expositie kenmerkt zich door het verrassend materiaalgebruik, diverse stijlen, maar toch een eenheid.

Door de eigen en toegankelijke galerie en galerie-winkel biedt KuBra direct een podium aan haar leden en brengt kunst dichtbij. Hier draait alles om de kunst en de kunstenaars beheren de galerie zelf. Zij exposeren, geven demonstraties en workshops en uitleg over de kunst aan de inwoners van Rosmalen en daarbuiten.
Er zijn wisselende exposities, steeds voor periodes van zes weken, waar iedere keer verschillende kunstenaars hun verrassende, afwisselende en verfrissende kunst presenteren aan Brabant en ver daarbuiten. U wordt altijd ontvangen door één van onze kunstenaars.

KuBra-Art Galerie, Achter de Driesprong 9, 5241TK Rosmalen. De expositie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 12 tot 16.30 uur, zondag van 13 tot 16 uur en op afspraak. Vrije toegang en vrij parkeren met parkeerkaart.
Meer info: www.stichtingkubra.nl en www.brabantkunst.com
Pierre van Dijk
16-07-20 08:05:09
De Color of Art Pigment Database
http:­//­www.­artiscreation.­com/­Color_­index_­names.­html#­.Xw_­tHZP7TVo
is een waardevolle referentie voor alle kunstenaars die met kleur werken, en het is de meest complete pigmentbron met gratis kleurindexnamen. Deze verzameling pigmentinformatie is een onmisbare bron voor alle kunstenaars en kunstconservatoren die geïnteresseerd zijn in kunstrestauratie of het maken van permanente kunstwerken. Of een kunstenaar nu olieverf, aquarel of acyclisch gebruikt, het kennen van de pigmenten en hun eigenschappen is essentieel voor alle beeldende kunst, van olieverf, aquarellen of acrylverf, tot afdrukken, en inderdaad, elk ambacht of kunst die kleur gebruikt. Kunstenaars die geïnteresseerd zijn in het maken van verf in de studio, moeten deze informatie ook nuttig vinden.
Gr Pierre
Opmerking:
Home Page; http:­//­www.­artiscreation.­com/­Color_­index_­names.­html

De Color of Art Pigment Database.

 
Bestuur - Directie  

Overzicht kunstenaars.

.

E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn