Brabant Kunst
KuBra Kunstenaars online

ONZE MISSIE; - Nieuws - Informatie - Berichten.

 

We zijn er trots op dat de belastingdienst stichting KuBra de Culturele ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) heeft verleend, dit levert voor de schenker/donateur belastingvoordelen op. Om de missie van KuBra te kunnen blijven realiseren, tijdens, maar ook ná de corona-crisis en om te kunnen groeien zijn financiële middelen hard nodig. De Brabantse kunstenaars werken er hard aan. lees meer hier over ; 

Stichting KuBra heeft de Culturele ANBI-Status!Stichting KuBra heeft de Culturele ANBI-Status!

  

KuBra stimuleert de onderlinge samenwerking.  Samenwerking met andere culturele organisaties en bezoekers, biedt een podium, vergroot de naamsbekendheid en de erkenning van de Brabantse kunstenaar, moedigt de hedendaagse Brabantse kunst aan en brengt deze onder de aandacht van een breed nationaal/internationaal publiek. 


Uitgelicht.Tentoonstelling " Zomersalon'21 " van 10-07 t/m 29-08 '21 bij KuBra-Art. Rosmalen gem.'s-Hertogenbosch

Met de Brabantse kunstenaars:
Ali and Rami Khalil and Elena Kukuy (Heeswijk-Dinther)
Wil van Gemert (Vught)
Tineke Holm (Haren)
Frank Keiren (Nuenen)
Annelies Schooneman (Son and Breugel)
Loes Beks (Eindhoven)
Marian Govers-Jilesen (Saint Hubert)
Ans Schrieks ('s-Hertogenbosch)
Bea Key (Cromvoirt)
Diana van Oort ('s-Hertogenbosch)
Anny van Gestel (Reusel)
Betsie Rumen (Rosmalen)
Lilian Steenhuisen (Rosmalen)
Anja Ulijn (Den Dungen)
Mieke van den Hoogen (Grave)
Richard van der Koppel (Gender)
Mabel Mulder (Best)
Jan Koenen (Rosmalen)
Inge van der Vloed (Middelrode)
Leny de Vos-van Erp (Empel)
Rein van Uden (Schijndel)


Expositie Expositie " Zomersalon '21 " Exposanten; 22 Brabantse kunstenaars.Laat uw NIEUWS over Tentoonstellingen ; Informatie, bevinding, mening of ideeën achter in ons;

NIEUWS - INFORMATIE - GASTENBOEK

KUBRA - Art Brabant Kunst
06-07-21 11:51:08
P E R S B E R I C H T

Zinderende zomerexpositie van KuBra-Art Rosmalen: Zomersalon ’21
Feestelijke opening
Op zaterdag 10 en zondag 11 juli pakken 22 Brabantse kunstenaars helemaal uit tijdens de feestelijke opening van de grote overzichtstentoonstelli­ng Zomersalon ’21.
Veelzijdige en spannende werken zijn te bezichtigen in de KuBra-Art galerie, maar ook in de diverse etalages in het centrum van Rosmalen.
Op beide dagen – van 14 tot 16 uur – wordt de Zomersalon ’21 feestelijk geopend.
Iedereen is van harte welkom om onder genot van een drankje en muziek de expositie te bezoeken. Op zaterdag wordt er buiten ‘live’ portret geschilderd!

Zinderende Zomerexpositie

De Zomersalon ’21 zit boordevol diversiteit. Zo zijn er realistische schilderijen en compositietekeningen van een kunstenaarsfamilie uit Syrië. Er zijn zomerse taferelen in olieverf en acryl, danseressen op doek, kunstwerken van leer en olieverf, strak grafisch werk en realistische stillevens in olieverf op paneel. Ook zijn er indrukwekkende zeefdrukken, abstracte en gelaagde werken op katoen en aquarellen.
Kortom; een interessant en gevarieerd mix van stijlen en materialen. Mis het niet en kom tijdens openingstijden naar de galerie en bekijk ook de werken in de Rosmalens etalages. Of bezoek onze (virtuele) galerie op www.stichtingkubra.nl.

De expositie loopt t/m 29 augustus 2021 en is vrij toegankelijk.

KuBra-Art Galerie
Achter de Driesprong 9,
5241TK Rosmalen.
Vrije toegang. Parkeren is gratis.
Bezoeken op afspraak kan uiteraard ook, neem daarvoor contact met ons op.

Reguliere openingstijden:
Woensdag t/m zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur
Zondag van 13:00 uur tot 16:00 uur
KuBra-Art
12-05-21 13:06:30
P E R S B E R I C H T

Expositie KuBra-Art Rosmalen presenteert: ‘Dieren Vastgelegd’
In deze onzekere tijd en ondanks de corona-maatregelen blijven de kunstenaars van KuBra-Art op verantwoorde wijze zichtbaar.
Op 29 mei start de nieuwe fascinerende expositie ‘Dieren Vastgelegd’ in de KuBra-Art galerie Achter de Driesprong 9, in diverse etalages in het centrum van Rosmalen én digitaal.
De expositie loopt van 29 mei t/m 4 juli 2021.
De deuren van de galerie zijn onder voorwaarden open, de voor dat moment geldende RIVM maatregelen respecterende. Actuele openingstijden en maatregelen zie www.stichtingkubra.nl .
Op de zondagen staat één van de kunstenaars u graag persoonlijk te woord!

De 6 Brabantse kunstenaars Anouk Slegers (Tilburg), Pieter van Goor (Erp), Petra Verlooij (Etten-Leur), Rien van Osch (Den Dungen), Wilma de Turck (’s-Hertogenbosch) en Pierre van Dijk (Empel) geven hun fascinatie voor dieren op geheel eigen wijze vorm.
Gebruikmakend van een diversiteit aan technieken en stijlen vormen ze samen een eenheid door het thema; realistische dierensculpturen van keramiek, neolith, glas, brons en tin, abstract-realistische schilderijen op canvas met olie- en acrylverf, magisch-realistische digitale airbrush en magisch-symbolische olieverfschilderijen op canvas en paneel.
Dit geeft een verrassend en divers beeld van de kwaliteit van KuBra-Art als culturele organisatie, aangepast aan deze tijd.

Mede door het enthousiasme van de kunstenaars, de inwoners, het centrum management van Rosmalen en de pandeigenaar heeft stichting KuBra weer haar eigen thuishonk, de KuBra-Art Galerie met een kleine galerie-winkel. Het mooie pand ligt op een A1-locatie, Achter de Driesprong 9 in het centrum van Rosmalen.
Door de eigen, vrij toegankelijke galerie biedt KuBra direct een podium aan haar leden. Hier draait alles om de kunstenaars. Zij exposeren, bemensen de exposities, richten in, selecteren, geven demonstraties en workshops en communiceren over de kunst samen met kunstliefhebbers.

De Color of Art Pigment Database.

 
Bestuur - Directie  

Overzicht kunstenaars.

.

E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn