Brabant Kunst
KuBra Kunstenaars online

ONZE MISSIE; - Nieuws - Informatie - Berichten.

 

We zijn er trots op dat de belastingdienst stichting KuBra de Culturele ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) heeft verleend, dit levert voor de schenker/donateur belastingvoordelen op. Om de missie van KuBra te kunnen blijven realiseren, tijdens, maar ook ná de corona-crisis en om te kunnen groeien zijn financiële middelen hard nodig. De Brabantse kunstenaars werken er hard aan. lees meer hier over ; 

Stichting KuBra heeft de Culturele ANBI-Status!Stichting KuBra heeft de Culturele ANBI-Status!

  

KuBra stimuleert de onderlinge samenwerking.  Samenwerking met andere culturele organisaties en bezoekers, biedt een podium, vergroot de naamsbekendheid en de erkenning van de Brabantse kunstenaar, moedigt de hedendaagse Brabantse kunst aan en brengt deze onder de aandacht van een breed nationaal/internationaal publiek. 


Uitgelicht.  Tentoonstellingen 

Met de  kunstenaars:Exposanten:

Francis van den Broek (Breda)
Jeanette van Dun (Vught)
Eline Moos (Prinsenbeek)
Marion Janssen-Quaadvliet (Vught)
Petra Verlooij (Etten-Leur)
Cor van Opijnen (Tilburg)
Gino Scheerens (’s-Hertogenbosch)
Franca Schuurmans (’s-Hertogenbosch)
Anita Voets (Berlicum)
Miriam Versteegh (Rosmalen)
Honoré Didden (Tilburg)Uitgelicht: 

Wim van Grinsven (Rosmalen)

86 jarige Kunstenaar - Koperslager : Wim van Grinsven, met Objecten van Koper en / met Emaile te bewonderen v.a.16 April bij KuBra Rosmalen


Laat uw NIEUWS over Tentoonstellingen ; Informatie, bevinding, mening of ideeën achter in ons;

NIEUWS - INFORMATIE - GASTENBOEK

Kubra Galerie
15-10-22 16:35:11
P E R S B E R I C H T
Expositie KuBra-Art Rosmalen presenteert: Wintersalon ‘22/23
KuBra-Art Rosmalen toont tijdens de Wintersalon ’22/23 een diversiteit aan verrassende werken in haar galerie, online en in 11 etalages in het centrum van Rosmalen.
De feestelijke vernissage vindt plaats op zaterdag 12 november van 14 tot 16 uur in de KuBra-Art galerie.
De expositie in de KuBra-Art Galerie, Achter de Driesprong 9 in Rosmalen loopt van 12 november t/m 8 januari 2023 en is vrij te bezoeken van dinsdag t/m zaterdag van 11 tot 17 uur.
11 Brabantse kunstenaars hebben ons van prachtige stukken voorzien. De Wintersalon zit boordevol diversiteit, maar is toch een eenheid.
Winter, het seizoen met het minste daglicht. Kou hangt in de lucht. Duisternis kiert door tochtige spleten. Treurnis loert achter elke straathoek. Een tijd van somberte, weemoed. Om ouderdom te voelen. Winter-te-slapen. De wereld buiten te sluiten. Je rust te nemen. Ervaar het tijdens de Wintersalon.

Wat is er te zien?
Schilderijen van ’s-Hertogenbosch, schilderijen met realistische dieren met een abstracte, experimentele achtergrond, damesportretten op papier in winterse sferen, een indrukwekkende serie portretten “Faces of Winter”, eigenzinnige surrealistische portretten in olieverf, impressionistische natuurschilderijen en portretten die de puurheid van de mens tonen.
Daarnaast zijn er levensgrote symbolische sculpturen van hout, leer en metaal, steampunk hoofden, keramische, bronzen en stenen vrouwelijke mythologische sculpturen en keramische vrouwen- en dierenbeelden.
Kortom; een interessant en gevarieerd mix van stijlen en materialen. Meer info: www.stichtingkubra.nl
De galeriewinkel is weer aangevuld met nieuwe unieke kleine kunstwerkjes.
KuBra - Art Galerie & Art Cadeau's KuBra
02-10-22 02:22:12
Expositie Na-Drukkelijk – Grafische Kunst in BrabantP E R S B E R I C H T

Expositie KuBra-Art Rosmalen presenteert: ‘Na-Drukkelijk’ – Grafische Kunst in Brabant

KuBra-Art Rosmalen presenteert een tentoonstelling waar ervaren grafische kunstenaars en publiek elkaar ontmoeten.
De expositie komt voort uit en sluit aan op de 4e landelijke grafiektriënnale Grafiek2022, een grafiekevenement van stichting Grafein.

Op zaterdag 1 oktober om 14.00 uur wordt de manifestatie ‘Na-Drukkelijk’ in en om galerie KuBra-Art, Achter de Driesprong 9 in Rosmalen geopend met steendruk-­demonstraties,­ verhalen over grafiek door de kunstenaars en hapjes en drankjes. De steendrukpers staat klaar!
8 Ervaren grafici slaan de handen ineen om aan te tonen dat hun passie een volwaardige kunstvorm is; hip, eigentijds en verbindend! Oude en nieuwe technieken worden met elkaar verbonden.

Grafiek is een vorm van beeldende kunst waarbij de kunstenaar gebruikmaakt van een grafische druktechniek om een werk in gelimiteerde oplage te vervaardigen, ieder druk wordt door de kunstenaar met de hand genummerd en gesigneerd, waardoor betaalbaar. Wie grafiek aanschaft, heeft dus een stukje ambacht in huis.
Nieuwe grafische originele kunstwerken ingelijst en los worden getoond van o.a. de Brabantse kunstenaars Noëlla Pirard (linodruk), Larissa Beentjes (zeefdruk/keramiek), Mabel Mulder (litho- en linodruk), Diana van Oort (Haiku fotobewerking), Ria van Uden (ecoprint), Marion van Bergen (houtsnede druk), Ans Schrieks (zeefdruk) en gastkunstenaar Marie-Louise Hooymans (linodruk).
De getoonde litho’s van de internationaal bekende kunstenaar Poen de Wijs, zijn een hommage aan de in 2014 overleden kunstenaar. Tevens zijn er losse, gesigneerde, originele etsen van Cornelis M van de Woerd en ingelijste steendrukken van Ad Arma.

De Color of Art Pigment Database.

 
Bestuur - Directie  

Overzicht kunstenaars.

.

E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn