Brabant Kunst
KuBra Kunstenaars online

ONZE MISSIE; - Nieuws - Informatie - Berichten.

 

We zijn er trots op dat de belastingdienst stichting KuBra de Culturele ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) heeft verleend, dit levert voor de schenker/donateur belastingvoordelen op. Om de missie van KuBra te kunnen blijven realiseren, tijdens, maar ook ná de corona-crisis en om te kunnen groeien zijn financiële middelen hard nodig. De Brabantse kunstenaars werken er hard aan. lees meer hier over ; 

Stichting KuBra heeft de Culturele ANBI-Status!Stichting KuBra heeft de Culturele ANBI-Status!

  

KuBra stimuleert de onderlinge samenwerking.  Samenwerking met andere culturele organisaties en bezoekers, biedt een podium, vergroot de naamsbekendheid en de erkenning van de Brabantse kunstenaar, moedigt de hedendaagse Brabantse kunst aan en brengt deze onder de aandacht van een breed nationaal/internationaal publiek. 


Uitgelicht. Tentoonstelling "Bloemen en Planten in de Kunst" bij KuBra-Art. Rosmalen gem.'s-Hertogenbosch

Ook tijdens de tentoonstelling krijgen Wekelijkse 6 Kunstenaars extra aandacht uit de verschillende categorieën in uitgelicht eerstvolgende editie:  

1-12-. 2020.


Laat uw NIEUWS over Tentoonstellingen ; Informatie, bevinding, mening of ideeën achter in ons;

NIEUWS - INFORMATIE - GASTENBOEK

KUBRA - Art - Brabantkunst
03-11-20 20:28:21
PERSBERICHT ......
In verband met de verscherpte RIVM-maatregelen kan de Expositie 'Diversiteit in Stijl en Techniek' in de Steenfabriek, Gilze helaas niet doorgaan. We hebben tot het laatste gewacht.
10 kunstenaars stonden klaar.......we gaan voor 2021!
KUBRA - Art Brabant Kunst
28-10-20 09:35:50
Expositie KuBra-Art presenteert: ‘Bloemen & Planten in de Kunst’
Op 14 november om 12 uur is de aftrap van de nieuwe kleurrijke expositie in de KuBra-Art galerie, Achter de Driesprong nr.9 in Rosmalen: ‘Bloemen&Planten in de Kunst’. Geen gewone opening, maar corona-proof: de opening wordt de hele expositieperiode van 14 oktober t/m 27 december feestelijk gevierd met in de weekenden een drankje, waarbij kunstenaars aanwezig zijn. De dan geldende RIVM maatregelen respecterende.
De etalage-expositie aan de Harry Coppensstraat 5 is een verlengde van deze expositie.

Naast de steeds wisselende kleinere werken in de galerie-winkel, geven tijdens deze expositie 7 Brabantse kunstenaars een verrassend en divers beeld van de kwaliteit van KuBra-Art als culturele organisatie.
Deze expositie kenmerkt zich door het verrassend materiaalgebruik, diverse stijlen en toch een eenheid door de gemene deler bloemen en planten.
Er worden bronzen beelden getoond, mixed-media schilderijen op aluminium, acryl- en olieverfschilderijen en objecten en vazen van keramiek en porselein.
De stijlen variëren van realisme tot impressionisme. De werken zijn ook onderdeel van www.brabantkunst.com.

De kunstenaars:
Carla van Gisbergen (Hilvarenbeek), Loes Beks (Eindhoven), Hans Koenen (Heeswijk-Dinther), Anthony van Sluijsveld (Eindhoven), Jan Teunissen (Best), Marijke van Seters (Eindhoven) en Geke Wijers (Woensdrecht).
KUBRA - Art - Brabantkunst
21-09-20 00:59:58
AGENDA.­..­.AGENDA.­..­.AGENDA.­..­..­
Op zaterdag 3 oktober om 12 uur is de nieuw galerie/galerie-winkel van stichting KuBra officieel open. Geen gewone opening, maar corona-proof: de opening wordt de hele expositieperiode van 3 oktober t/m 8 november feestelijk gevierd met in de weekenden een hapje en een drankje, waarbij kunstenaars aanwezig zijn.
Géén tijdelijke galerie, maar permanent, zodat stichting KuBra kan gaan doorgroeien en zich verder ontwikkelen.

Tijdens de eerste expositie KuBra-Art presenteert: ‘Ingetogen & Gewaagd’ geven 7 kunstenaars een divers beeld van de kwaliteit van KuBra-Art als culturele organisatie. De exposerende kunstenaars zijn: Lilian Steenhuisen (Rosmalen), Pierre van Dijk(Empel), Eduard Linders (’s-Hertogenbosch), Gerda Kunst (Sint Michelsgestel), Annie Veldkamp (Sint Oedenrode), Gilles de Rooij(Veghel) en Anny van Gestel (Reusel).
Te zien zijn: bronzen beelden, impressionistische olieverfschilderijen, abstracte olie- en acrylschilderijen, potlood- en pentekeningen, viltwerken en objecten van natuurlijke materialen.
Deze expositie kenmerkt zich door het verrassend materiaalgebruik, diverse stijlen, maar toch een eenheid.

Door de eigen en toegankelijke galerie en galerie-winkel biedt KuBra direct een podium aan haar leden en brengt kunst dichtbij. Hier draait alles om de kunst en de kunstenaars beheren de galerie zelf. Zij exposeren, geven demonstraties en workshops en uitleg over de kunst aan de inwoners van Rosmalen en daarbuiten.
Er zijn wisselende exposities, steeds voor periodes van zes weken, waar iedere keer verschillende kunstenaars hun verrassende, afwisselende en verfrissende kunst presenteren aan Brabant en ver daarbuiten. U wordt altijd ontvangen door één van onze kunstenaars.

KuBra-Art Galerie, Achter de Driesprong 9, 5241TK Rosmalen. De expositie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 12 tot 16.30 uur, zondag van 13 tot 16 uur en op afspraak. Vrije toegang en vrij parkeren met parkeerkaart.
Meer info: www.stichtingkubra.nl en www.brabantkunst.com
Pierre van Dijk
16-07-20 08:05:09
De Color of Art Pigment Database
http:­//­www.­artiscreation.­com/­Color_­index_­names.­html#­.Xw_­tHZP7TVo
is een waardevolle referentie voor alle kunstenaars die met kleur werken, en het is de meest complete pigmentbron met gratis kleurindexnamen. Deze verzameling pigmentinformatie is een onmisbare bron voor alle kunstenaars en kunstconservatoren die geïnteresseerd zijn in kunstrestauratie of het maken van permanente kunstwerken. Of een kunstenaar nu olieverf, aquarel of acyclisch gebruikt, het kennen van de pigmenten en hun eigenschappen is essentieel voor alle beeldende kunst, van olieverf, aquarellen of acrylverf, tot afdrukken, en inderdaad, elk ambacht of kunst die kleur gebruikt. Kunstenaars die geïnteresseerd zijn in het maken van verf in de studio, moeten deze informatie ook nuttig vinden.
Gr Pierre
Opmerking:
Home Page; http:­//­www.­artiscreation.­com/­Color_­index_­names.­html

De Color of Art Pigment Database.

 
Bestuur - Directie  

Overzicht kunstenaars.

.

E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn