Brabant Kunst
KuBra Kunstenaars online

ONZE MISSIE; - Nieuws - Informatie - Berichten.

 

We zijn er trots op dat de belastingdienst stichting KuBra de Culturele ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) heeft verleend, dit levert voor de schenker/donateur belastingvoordelen op. Om de missie van KuBra te kunnen blijven realiseren, tijdens, maar ook ná de corona-crisis en om te kunnen groeien zijn financiële middelen hard nodig. De Brabantse kunstenaars werken er hard aan. lees meer hier over ; 

Stichting KuBra heeft de Culturele ANBI-Status!Stichting KuBra heeft de Culturele ANBI-Status!

  

KuBra stimuleert de onderlinge samenwerking.  Samenwerking met andere culturele organisaties en bezoekers, biedt een podium, vergroot de naamsbekendheid en de erkenning van de Brabantse kunstenaar, moedigt de hedendaagse Brabantse kunst aan en brengt deze onder de aandacht van een breed nationaal/internationaal publiek. 


Uitgelicht.  Tentoonstellingen Met de  kunstenaars:

Loes Beks ( Eindhoven )

Leonie Dekker ( Heeswijk Dinter )

Menno Heijstek ( 's-Hertogenbosch )

Mieke van den Hoogen ( Graven )

Inez Schenk ( Haaren )

 Gast kunstenaars ; 

Mike Visser ( Terneuzen )

Wim van Grinsven ( Rosmalen )


Exposanten:

Loes Beks (Eindhoven)

Pierre van Dijk (’s-Hertogenbosch)

Hetty van Gool (Vinkel)

Tineke Holm (Haaren)

Knut (Standdaarbuiten)

Liesbeth Kocken (Berlicum)

Diana van Oort (Vught)

Anita Voets (Berlicum)

Uitgelicht: 

Wim van Grinsven (Rosmalen)

86 jarige Kunstenaar - Koperslager : Wim van Grinsven, met Objecten van Koper en / met Emaile te bewonderen v.a.16 April bij KuBra Rosmalen


Laat uw NIEUWS over Tentoonstellingen ; Informatie, bevinding, mening of ideeën achter in ons;

NIEUWS - INFORMATIE - GASTENBOEK

KuBra - Art KuBra - Art Galerie & Art Cadeau's
08-07-22 14:17:32
P E R S B E R I C H T

Expositie KuBra-Art Rosmalen presenteert: Zomersalon ‘22

KuBra-Art Rosmalen toont tijdens de Zomersalon ’22 een diversiteit aan verrassende werken in haar galerie, online en in 11 etalages in het centrum van Rosmalen.
De feestelijke vernissage vindt plaats op zaterdag 30 juli van 14 tot 16 uur in de KuBra-Art galerie.
Steeds meer ondernemers in het centrum van Rosmalen zien de toegevoegde waarde van kunst in hun etalage. Deze expositie zal dus niet alleen te zien zijn in de eigen galerie, maar ook in 11 etalages verspreidt door het centrum!
De expositie in de KuBra-Art Galerie, Achter de Driesprong 9 in Rosmalen loopt van 30 juli t/m 28 september 2022 en is van woensdag t/m zaterdag van 13 tot 17 uur vrij te bezoeken.

8 Brabantse kunstenaars hebben ons van prachtige stukken voorzien. De expositie zit boordevol diversiteit.
Een zomerse blik in vele kleuren, stijlen en materialen.
Wat is er te zien?
Objecten in glas-in-lood, gepassioneerde realistische/­impressionistische schilderijen in acryl en olieverf, zonnige landschapsschilderijen in acryl, abstracte gelaagde kunstwerken, verrassende tekeningen en aquarel, zeefdrukken en schilderijen uit het Kunstproject ‘Fragile Freedom’.
Daarnaast vele sculpturen in verschillende stijlen van brons, glas en keramiek.
Kortom; een interessant en gevarieerd mix van stijlen en materialen. Meer info: www.stichtingkubra.nl
In de opgefriste galeriewinkel zijn weer nieuwe unieke kleine kunstwerkjes te bezichtigen.
Etalages in centrum Rosmalen

Achter de Driesprong 31b Healthstudio Adele
Catelijnen 14 Kijk Eens brillen
De Driesprong 31 Boekhandel de Omslag
De Driesprong 13 Twice Fashion
De Driesprong 7 Cappuccino
Dorpsstraat 29 Profile
Dorpsstraat 31 Moonen Schoenen
Dorpsstraat 13 La Vie
Raadhuisstraat 4c Only for Men
Raadhuisstraat 4b Shoeshiners
Harry Coppensstraat 15 Hema lunchroom
KuBra - Art Galerie & Art Cadeau's KuBra
26-06-22 10:45:49
P E R S B E R I C H TKuBra-Art in galerie Arsis-Bergen op Zoom met de overzichtstentoonstelli­ng “Brabantse Kunst Verbeeld’

26 Brabantse beeldend kunstenaars van KuBra-Art, trekken massaal richting het Westen van Brabant om hun kunst te tonen! Ze nemen voor 4 weken hun intrek in Galerie Arsis in Bergen op Zoom.
Van vrijdag 5 t/m zondag 28 augustus 2022, alle vrijdagen, zaterdagen en koopzondag 28 augustus van 12 tot 17 uur, zijn er Brabantse kunstenaars aanwezig om over hun werk te vertellen.
De officiële opening wordt groots gevierd op zaterdag 6 augustus vanaf 14.00 uur met een hapje, drankje en livemuziek.

Tijdens de expositie ‘Brabantse Kunst Verbeeld´ tonen de kunstenaars hun ziel, hun kwetsbaarheid en de harmonie die daaruit ontstaat. Blijdschap, weemoed, positiviteit, reflectie, schoonheid, kracht, stilte, spanning en meer, uitgedrukt in beelden en kleuren die je uitnodigen uitdagingen aan te gaan en de wereld een stukje mooier te maken.

De specialiteit van de kunstenaars van KuBra-Art is hedendaagse kunst en de collectie is veelzijdig; schilderijen, tekeningen, grafiek, digitale kunst, mozaïek, collages en bronzen, keramische en polyester sculpturen in diverse stijlen. Er is gebruik gemaakt van o.a. acryl- en olieverf, vilt, leer, krijt, pastel, textiel.

De expositie wordt zaterdag 6 augustus om 14.00 uur officieel geopend. Tijdens deze expositie is Galerie Arsis, Zuivelplein 5, 4611NX Bergen op Zoom, geopend op de vrijdag en zaterdag en op koopzondag 28 augustus van 5 t/m 28 augustus 2022 van 12 tot 17 uur. De toegang is vrij. Gedurende de expositie zijn er kunstenaars aanwezig om te vertellen over hun werk.Stichting KuBra
www.stichtingkubra.nl
Het kunstenaarscollectief KuBra (Kunstenaars uit Brabant) kent 140 deelnemers die allemaal werken en wonen in Brabant (NL). De beeldend kunstenaars hebben onder andere als doel om hun werk gezamenlijk te exposeren in verschillende samenstellingen, op diverse locaties in Nederland en België.
KuBra
21-05-22 09:51:56
P E R S B E R I C H T
KuBra-Art Rosmalen presenteert vrolijke expositie ´Op naar de Zomer!´
KuBra-Art Rosmalen toont van 4 juni t/m 17 juli 2022 kleurrijke en vrolijke werken in haar galerie, online en in 11 etalages in het centrum van Rosmalen.
De feestelijke vernissage vindt plaats op zaterdag 4 juni van 14 tot 16 uur in de KuBra-Art galerie.
Steeds meer ondernemers in het centrum van Rosmalen zien de toegevoegde waarde van kunst in hun etalage. Deze expositie zal dus niet alleen te zien zijn in de eigen galerie, maar ook in 11 etalages verspreidt door het centrum!

5 Vaste Brabantse kunstenaars en 2 gastkunstenaars uit Rosmalen en Terneuzen hebben ons van prachtige stukken voorzien.
De expositie zit boordevol diversiteit.
Zo is er grafische 2 en 3-dimensionale kunst te zien in brons, acrylaat en rvs, vrolijke keramische humoristische beelden, gepassioneerde realistische/­impressionistische schilderijen in acryl en olieverf, zonnige schilderijen in olieverf, acryl en collages, verfijnde sculpturen in koper en emaille en verrassende kleurrijke scrap-metal art.
Kortom; een interessant en gevarieerd mix van stijlen en materialen.

Exposanten:
Loes Beks (Eindhoven)
Leonie Dekker (Heeswijk-Dinther)
Menno Heijstek (’s-Hertogenbosch)
Mieke van den Hoogen (Grave)
Inez Schenk (Haaren)
Gastkunstenaar:
Mike Visser (Terneuzen)
Wim van Grinsven (Rosmalen)
KuBra
30-04-22 00:41:54
Grote Kunstmarkt ´Klein Montmartre´ in Rosmalen op 15 mei
De grootste van Brabant?


Op zondag 15 mei keert de traditionele kunstmarkt in het centrum van Rosmalen na de corona-periode terug en wordt meteen een van de grootste kunstmarkten in Brabant!
KuBra-Art en de ondernemers hebben de handen ineengeslagen en kunnen dit jaar extra uitpakken en toveren het centrum om tot de karakteristieke Parijse kunstenaarsbuurt!
Je waant je op zondag 15 mei van 12 tot 17 uur in Franse sferen, een klein Montmartre.
De route start vanuit het thuishonk/de galerie van de Brabantse beeldend kunstenaars, Achter de Driesprong 9 en de ruim 90 kunstenaars vloeien uit door het hele centrum van Rosmalen.
De Brabantse kunstenaars ontvangen gastkunstenaars, nationaal en internationaal, maar ook de plaatselijke kunstenaars en kunstorganisaties zijn ruim vertegenwoordigd, waarbij alle kunstdisciplines en stijlen aan bod komen!

De gezellige terrasjes met speciale Franse hapjes op De Driesprong zorgen voor extra ambiance. De winkeliers in het centrum openen hun deuren en/of presenteren zich via een stand met speciale acties. Muzikanten lopen rond en een karikaturist zorgt in een paar minuten voor trefzekere, levendige, komische en gelijkende karikaturen.
Kunstmarkt ‘Klein Montmartre’
Start KuBra-Art – Achter de Driesprong 9 – 5241TK Rosmalen
In gehele centrum Rosmalen (plattegrond aanwezig)
15 mei van 12 tot 17 uur

De Kunstmarkt is vrij te bezoeken en er is ruime gratis parkeergelegenheid.
KuBra
14-04-22 03:51:36
Expositie Realisme & Impressionisme '22
P E R S B E R I C H T

KuBra-Art Rosmalen presenteert meeslepende expositie REALISME & IMPRESSIONISME ‘22

KuBra-Art Rosmalen toont van 16 april t/m 29 mei 2022 meeslepende realistische en impressionistische werken in haar galerie, online en in 12 etalages in het centrum van Rosmalen.
De feestelijke vernissage is op zaterdag 16 april van 14:00 tot 16.00 uur in de KuBra-Art galerie en wordt omlijst door akoestische gitaarmuziek van Paul de Ruijter.

7 Vaste Brabantse kunstenaars en gastkunstenaar Wim van Grinsven uit Rosmalen hebben ons van prachtige stukken voorzien. Stuk voor stuk kunstwerken met een uitstraling en herkenbaarheid die u zeker positief zullen raken.
Steeds meer ondernemers in het centrum van Rosmalen zien de toegevoegde waarde van kunst in hun etalage. Deze expositie zal dus niet alleen te zien zijn in de eigen galerie, maar ook in 12 etalages verspreidt door het centrum!

De collectie bevat realistische kunst anno nu, een weerspiegeling van de werkelijkheid. Ook impressionistische kunst is in deze collectie opgenomen. Kunstenaars die deze stroming aanhangen geven geen objectieve weergave van de werkelijkheid; het is een subjectieve perceptie van de kunstenaar zelf, maar wel herkenbaar.

Stuk voor stuk, verwonderlijke werken, die u zeker raken en de moeite waard zijn om te gaan bekijken!
KUBRA - Art Brabant Kunst
23-08-21 10:00:25
PERSBERICHT KuBra-Art Rosmalen presenteert: Community-Art project 'Verbinding' met Kunstmarkt

Op zondag 12 september starten kunstenaars van stichting KuBra én enthousiaste bewoners uit Rosmalen -en omstreken- om 12 uur met het creëren van twee grote schilderijen.

De term 'Community art' staat namelijk voor kunstzinnige projecten waarbij burgers actief samenwerken met kunstenaars. Vandaar de naam van het project: ‘Verbinding’.
De gemeente ’s-Hertogenbosch en de wijkraad van Rosmalen ondersteunen het initiatief.

Het evenement vindt plaats in en rondom de KuBra-Art galerie, gevestigd op Achter de Driesprong 9 in Rosmalen. Muziek zorgt voor een relaxte sfeer en het resultaat wordt tentoongesteld op de gevel van de KuBra-Art Galerie.

Vanuit de Galerie start ook een kunstroute door het centrum van Rosmalen met bijna 30 kramen bomvol uiteenlopende kunstvormen. Bij verschillende kramen worden ook demonstraties gegeven.

Om 12.00 uur begint bovendien ‘Rosmalen Uit De Kunst’, een evenement van de ondernemersvereniging. Alle winkels in het centrum zijn geopend en er zijn speciale acties tijdens deze aangepaste braderie. De gezellige terrasjes op De Driesprong zijn uiteraard toegankelijk.

Iedereen is van harte welkom op zondag 12 september van 12:00 - 17:00 uur.

Meer informatie:
Email: info@stichtingkubra.nl
Telefoon: 06-38895119 (Wilma de Turck)
www.stichtingkubra.nl
Opmerking:
Deelnemers Kunst Markt;
Nanda van Alebeek – sieraden/­monumentaal/­sculpturen/­keramiek/­brons
Loes Beks – schilderijen acryl
Anjo Brohm – sieraden en objecten glas
Jacquelien Cuppers – objecten klei/­porselein/­plateelschilderen
Ineke van Engelen – rubbings/foto’s/grafiek
Hetty van Gool - schilderijen/­keramiek/­sieraden
Harrij van der Heijden – realistische schilderijen
Tineke Holm - portretschilderen
Marion Janssen-Quaadvliet - schilderijen
Hans Koenen - sculpturen
Simone van der Meeren - schilderijen
Diana van Oort - grafiek/fotografie
Vicky van der Plas – glaskunst/­sieraden/­objecten
Betsie Rumen – sculpturen in kunsthars
Annelies Schooneman - schilderijen
Franca Schuurmans – keramische beelden
Anthony van Sluijsveld – sculpturen/sieraden porselein
Leny de Vos - van Erp - schilderijen
Ans Vrensen en Dubby van Essen - sculpturen keramiek
Truus de Wijs – glas/sieraden/objecten
Maruis - tekeningen
Madam Ruiz - inkttekeningen
Hong – Chinese kaligrafie
Wim Habraken - zeefdrukken
KUBRA - Art brabant kunst
08-08-21 15:09:34
De kunst van KuBra-Art verhoogt de vakantiestemming in Galerie De Ruimte
Een gevarieerde zomerexpositie voor de kunstliefhebber.
Vakantie betekent voor velen nieuwe werelden ontdekken en beleven. De kunstwereld is er bij uitstek eentje voor een bijzonder avontuur! Reden om ook expositie #KuBra-Art te bekijken, de laatste uit de reeks uit het zomerprogramma van Galerie De Ruimte in Geldrop. KunstXpositie #KuBra - 25 aug t/m 12 sept. Met 10 enthousiaste en actieve kunstenaars uit ons eigen Brabantse land. Tekenend is de passie en originaliteit voor de gevarieerde en eigentijdse kunstuitingen!
De naam KuBra is een samenvoeging van Kunstenaars Uit BRAbant. KuBra-Art is een uniek samenwerkingsverband van meer dan 140 getalenteerde Brabantse kunstenaars uit allerlei disciplines.
De specialiteit van de kunstenaars van KuBra-Art is hedendaagse kunst en de collectie is veelzijdig; schilderijen, tekeningen, grafiek, fotografie, collages en bronzen, keramische, glazen, stalen en kunststof sculpturen in diverse stijlen.
KuBra-Art exposeert op verschillende locaties in Brabant en België en heeft een vaste galerie in Rosmalen.
Exposerende kunstenaars in Galerie De Ruimte: Anny van Gestel , Menno Heijstek, Toos Bonten, An Brzoskowski, Natasja Mulder, Noëlla Pirard, Geke Wijers, Truus de Wijs, Arma van Rijsbergen, Inge van der Vloed. Maak kennis met hen tijdens de vernissage op zondag 29 aug !

Dus…….klaar voor wat moois?
Tot gauw ziens!

Molenstraat 2 – Geldro rolstoeltoegankelijk
open: wo / vr / za / zo 13:30-16:30 privéparkeerplaats
www.galeriederuimte.nl

Contact Stichting KuBra
Wilma de Turck
www.stichtingkubra.nl
www.brabantkunst.com
info@stichtingkubra.nl
06-38895119


KUBRA - Art Brabant Kunst
06-07-21 11:51:08
P E R S B E R I C H T

Zinderende zomerexpositie van KuBra-Art Rosmalen: Zomersalon ’21
Feestelijke opening
Op zaterdag 10 en zondag 11 juli pakken 22 Brabantse kunstenaars helemaal uit tijdens de feestelijke opening van de grote overzichtstentoonstelli­ng Zomersalon ’21.
Veelzijdige en spannende werken zijn te bezichtigen in de KuBra-Art galerie, maar ook in de diverse etalages in het centrum van Rosmalen.
Op beide dagen – van 14 tot 16 uur – wordt de Zomersalon ’21 feestelijk geopend.
Iedereen is van harte welkom om onder genot van een drankje en muziek de expositie te bezoeken. Op zaterdag wordt er buiten ‘live’ portret geschilderd!

Zinderende Zomerexpositie

De Zomersalon ’21 zit boordevol diversiteit. Zo zijn er realistische schilderijen en compositietekeningen van een kunstenaarsfamilie uit Syrië. Er zijn zomerse taferelen in olieverf en acryl, danseressen op doek, kunstwerken van leer en olieverf, strak grafisch werk en realistische stillevens in olieverf op paneel. Ook zijn er indrukwekkende zeefdrukken, abstracte en gelaagde werken op katoen en aquarellen.
Kortom; een interessant en gevarieerd mix van stijlen en materialen. Mis het niet en kom tijdens openingstijden naar de galerie en bekijk ook de werken in de Rosmalens etalages. Of bezoek onze (virtuele) galerie op www.stichtingkubra.nl.

De expositie loopt t/m 29 augustus 2021 en is vrij toegankelijk.

KuBra-Art Galerie
Achter de Driesprong 9,
5241TK Rosmalen.
Vrije toegang. Parkeren is gratis.
Bezoeken op afspraak kan uiteraard ook, neem daarvoor contact met ons op.

Reguliere openingstijden:
Woensdag t/m zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur
Zondag van 13:00 uur tot 16:00 uur
Tonen: 5  10

De Color of Art Pigment Database.

 
Bestuur - Directie  

Overzicht kunstenaars.

.

E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn