Brabant Kunst
KuBra Kunstenaars online

ONZE MISSIE; - Nieuws - Informatie - Berichten.

 

We zijn er trots op dat de belastingdienst stichting KuBra de Culturele ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) heeft verleend, dit levert voor de schenker/donateur belastingvoordelen op. Om de missie van KuBra te kunnen blijven realiseren, tijdens, maar ook ná de corona-crisis en om te kunnen groeien zijn financiële middelen hard nodig. De Brabantse kunstenaars werken er hard aan. lees meer hier over ; 

Stichting KuBra heeft de Culturele ANBI-Status!Stichting KuBra heeft de Culturele ANBI-Status!

  

KuBra stimuleert de onderlinge samenwerking.  Samenwerking met andere culturele organisaties en bezoekers, biedt een podium, vergroot de naamsbekendheid en de erkenning van de Brabantse kunstenaar, moedigt de hedendaagse Brabantse kunst aan en brengt deze onder de aandacht van een breed nationaal/internationaal publiek. 


 Uitgelicht.       

Wekelijkse roulatie eerstvolgende editie  

29 - Sept. 2020.


Laat uw NIEUWS over Tentoonstellingen ; Informatie, bevinding, mening of ideeën achter in ons;

NIEUWS - INFORMATIE - GASTENBOEK

KUBRA - Art - Brabantkunst
21-09-20 00:59:58
AGENDA.­..­.AGENDA.­..­.AGENDA.­..­..­
Op zaterdag 3 oktober om 12 uur is de nieuw galerie/galerie-winkel van stichting KuBra officieel open. Geen gewone opening, maar corona-proof: de opening wordt de hele expositieperiode van 3 oktober t/m 8 november feestelijk gevierd met in de weekenden een hapje en een drankje, waarbij kunstenaars aanwezig zijn.
Géén tijdelijke galerie, maar permanent, zodat stichting KuBra kan gaan doorgroeien en zich verder ontwikkelen.

Tijdens de eerste expositie KuBra-Art presenteert: ‘Ingetogen & Gewaagd’ geven 7 kunstenaars een divers beeld van de kwaliteit van KuBra-Art als culturele organisatie. De exposerende kunstenaars zijn: Lilian Steenhuisen (Rosmalen), Pierre van Dijk(Empel), Eduard Linders (’s-Hertogenbosch), Gerda Kunst (Sint Michelsgestel), Annie Veldkamp (Sint Oedenrode), Gilles de Rooij(Veghel) en Anny van Gestel (Reusel).
Te zien zijn: bronzen beelden, impressionistische olieverfschilderijen, abstracte olie- en acrylschilderijen, potlood- en pentekeningen, viltwerken en objecten van natuurlijke materialen.
Deze expositie kenmerkt zich door het verrassend materiaalgebruik, diverse stijlen, maar toch een eenheid.

Door de eigen en toegankelijke galerie en galerie-winkel biedt KuBra direct een podium aan haar leden en brengt kunst dichtbij. Hier draait alles om de kunst en de kunstenaars beheren de galerie zelf. Zij exposeren, geven demonstraties en workshops en uitleg over de kunst aan de inwoners van Rosmalen en daarbuiten.
Er zijn wisselende exposities, steeds voor periodes van zes weken, waar iedere keer verschillende kunstenaars hun verrassende, afwisselende en verfrissende kunst presenteren aan Brabant en ver daarbuiten. U wordt altijd ontvangen door één van onze kunstenaars.

KuBra-Art Galerie, Achter de Driesprong 9, 5241TK Rosmalen. De expositie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 12 tot 16.30 uur, zondag van 13 tot 16 uur en op afspraak. Vrije toegang en vrij parkeren met parkeerkaart.
Meer info: www.stichtingkubra.nl en www.brabantkunst.com
Pierre Pierre van Dijk
10-08-20 09:46:21
PERSBERICHT
KuBra-Art presenteert: ‘SYNERGIE II’ Vernissage 30 augustus in Nuenen

Door de corona-crisis, een half jaar later dan gepland, wordt de eerste ‘live’ expositie van stichting KuBra-Art een feit! In SHE-Art Gallery, gelegen aan De Huufkes 34 in het kunstdorp Nuenen, gaat op 30 augustus de nieuwe expositie ‘KuBra-Art presenteert: ‘SYNERGIE II’ van start met om 14.30 uur de feestelijke vernissage, waarbij een ontmoeting met de kunstenaars centraal staat. In de sfeervolle, inspirerende galerie exposeren van 30 augustus t/m 25 september 2020, naast de vaste kunstenaars, 6 kunstenaars aangesloten bij stichting KuBra ‘Kunstenaars uit Brabant’. De dan geldende RIVM maatregelen worden gerespecteerd.

Deze expositie toont aan dat door diversiteit toch een mooie synergie ontstaat en dat verschillende disciplines en stijlen elkaar versterken.
De glazen objecten van Vicky van der Plas vertellen een bijzonder verhaal, de olieverf- en acrylschilderijen naar de natuur van Anjo Hagen zijn kleurrijk en sprekend.
Natasja Mulder is een mozaïekmaker en geïnspireerd en opgeleid door Italiaanse grootmeesters. De bronzen beelden van Mirjam Hopman zijn de uitkomst van een zoektocht naar gevoelde schoonheid en een ontdekkingsreis van allerlei vaardigheden en technieken. De dromerige abstractie werken in acrylverf en inkt van Marjolein Verstappen zijn geïnspireerd door de natuur. De olieverfschilderijen van Emerentia van Vroenhoven vinden de oorsprong in de natuur en natuurlijke elementen.

De expositie wordt zondag 30 augustus om 14.30 uur geopend. Tijdens deze expositie is SHE-Art Gallery, De Huufkes 34, 5674TM Nuenen, geopend op woensdag, vrijdag en zondag van 30 augustus t/m 25 september 2020. Openingstijden: woensdag 13 tot 17 uur, vrijdag van 13 tot 20 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij. Op de zondagen zijn twee kunstenaars aanwezig om te vertellen over hun werk.
Pierre van Dijk
16-07-20 08:05:09
De Color of Art Pigment Database
http:­//­www.­artiscreation.­com/­Color_­index_­names.­html#­.Xw_­tHZP7TVo
is een waardevolle referentie voor alle kunstenaars die met kleur werken, en het is de meest complete pigmentbron met gratis kleurindexnamen. Deze verzameling pigmentinformatie is een onmisbare bron voor alle kunstenaars en kunstconservatoren die geïnteresseerd zijn in kunstrestauratie of het maken van permanente kunstwerken. Of een kunstenaar nu olieverf, aquarel of acyclisch gebruikt, het kennen van de pigmenten en hun eigenschappen is essentieel voor alle beeldende kunst, van olieverf, aquarellen of acrylverf, tot afdrukken, en inderdaad, elk ambacht of kunst die kleur gebruikt. Kunstenaars die geïnteresseerd zijn in het maken van verf in de studio, moeten deze informatie ook nuttig vinden.
Gr Pierre
Opmerking:
Home Page; http:­//­www.­artiscreation.­com/­Color_­index_­names.­html

De Color of Art Pigment Database.

 
Bestuur - Directie  

Overzicht kunstenaars.

.

E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn